Frequently Ask Questions

FAQ

 

S: HARGA DI WEB HARGA JUAL ATAU HARGA AGEN?

J: Harga di web adalah harga jual cadangan, harga agen anda boleh dapatkan di group wassap.ada senarai harga. kalau masih tidak tahu wassap saya 0123283485 untuk sebarang pertanyaan. 

 

 

S: PREORDER BERAPA LAMA?

J: setiap minggu kita submit order 2 kali, selasa dan jumaat..so masa barang sampai adalah 10-14 hari bekerja  dari hari selasa atau jumaat...sebagai contoh Ali order pada hari sabtu. so kiraan masa adalah dari 10-14 hari bekerja dari hari selasa...Ali order hari jumaat, maka kiraan masa adalah 10-14 hari bekerja dari hari jumaat.

 

 

S: Apa beza dropship dan Pool kasut / bag?

J: Dropship bermaksud preorder...setiap hari boleh order..satu satu pcs tanpa MOQ...pool adalah mendapatkan barang pada harga borong...moq 12pcs...harga lagi murah....tapi bila kita buka kempen segai contoh kempen pool kasut jdt...dropship/preorder harga rm 195 tapi borong atau pool rm155 sahaja....murah rm40 dan jual pada harga rm 250 , keuntungan anda hampir rm100 untuk satu kasut....tapi disebabkan anda tiada modal utk borong 12 pcs..anda join pool...ali beli 1, abu beli satu najib beli 10..total 12 pcs....pool selalu diberikan masa utk closed order dan kadang kala harga tidak termasuk postage dan shipping dr china...so akan ada 2nd payment selepas kita tahu brp berat nya selepas di timbang di warehouse

 

 

S: ReadyStock kasut nak tengok mana?

J: Boleh tengok di web http://malayastreet.shoppy.my/

shop by categories --> Ready Stock La Onda Street --> shoes

 

atau anda boleh tengok di telegram 

Link ready stock kasut

goo.gl/SYqRjS

Atau search —> rslaondastreet

 

 

S: Web tak update kasut2 ker?

J: kami bukan tidak update..tapi terlalu bnyk barang utk di update....perlahan2 pihak kami akan update kasut di web....

tapi anda boleh rujuk di telegram kami untuk melihat update kasut2 terbaru yang belum sempat di upload di web

 

atau anda boleh tengok di telegram 

goo.gl/60LGYy

 

Atau search —> laondastreet

di sini juga anda oleh dapatkan juga gamar2 kasut yang datang..REAL PICTURE IN CASE CUSTOMER MINTAK

 

anda juga oleh lihat update di WECHAT

 

 --> Id : areryls

 

 

Sila wechat dgn ariel dan minta dia approve anda so anda boleh lihat album dgn penuh

 

 

 

S: Ada customer g gmbar kasut, tapi tak der di web or telegram, cemana tu?

J: wassap saya 0123283485 atau tanya di group..nanti saya cek dengan suppllier

 

 

S: Berapa nak markup sebenarnyer harga kasut2?

J: Low cut markup RM50-70 daripada harga dropship dan untuk High cut markup RM70-150 dari harga dropship

 

 

S: Macam mana nak submit order?

J: like page ini.. 

https://www.facebook.com/laondastreet/

dan lihat pinned post...untuk cara order...pm page tersebut

 

 

 

S: No akaun nak buat pembelian barang?

J: Sila ke page dan rujuk pinned post gambar....ada 2 no acc

Maybank La onda Trading untuk kasut sahaja

Maybank La onda Street untuk selain Kasut

 

 

S: Saya tengok alat cabut bulu hidung ni hot di facebook, so saya nak jual la, boleh tak bagi tahu harga?

J: Boleh, perabut pun oleh bawak masuk Malaysia dan kami memang pakar dalam bawak masuk barang2 dari china melalui udara dan air...wassap 0123283485 gambar produk dan nama produk..beri kami masa seminggu..team kami akan beri quotation harga 

 

KASUT...

INI FAQ KASUT


Q : NAPA SELLER LAIN JUAL MURAH?

A: sejak kami berniaga dan ambil barang dr supplier di china
terdapat 3 kualiti 1 to 1 copy...di mana kebanyakan seller yg jual di pasaran sekarang
jual 1 to 1 copy yg paling rendah qualitinya...

kami pula supply yang pertengahan dan paling baik...

yg paling baik ada  harga paling mahal dan hanya sesuai jual di overseas kerana harga yang melampau...

tapi kualiti yang pertengahan pun sudah terbaik dan tidak ramai seller yang menjual....


Q: APA BEZA?

A: perbezaan dari segi workmanship dan material, di mana makin baik kualiti sesuatu kasut makin menerupai original..
kelembutan dari kainya, gam nya yang cermat dan jahitannya yang kemas membezakannya..

Malahan pakej kami di datangkan dengan 

1. Paper Bag (untuk adidas, nike, asics dan kadang-kadang timberland dan pum apun ada)

2. REsit dari butik di hong kong (untuk adidas, nike, asics dan kadang-kadang timberland dan pum apun ada)

3. Stokin adidas Original (untuk dropship sahaja, untuk pool kasut tiada stokin)


Q : BERAPA NAK JUAL HARGA KASUT?

A : UNTUK LOW CUT JUAL RM 250-270
    UNTUK HIGH CUT JUAL RM 270-350


Q : SAIZ KASUT MACAM MANA?

A : Setiap kasut didatangkan dengan saiz us, uk dan Eur/Fr
Follow saiz Eur dan Fr abaikan saiz uk dan us.
minta customer tengok sneakers yang mereka pakai sekarang dan bg tahu saiz eur /fr berapa.
Tak ada kasut? pergi kedai kasut atau al ihsan dan acah2 test kasut nak beli dan beri kami saiz EUR/FR


Q: KENAPA HARGA READY STOCK LAGI MURAH DARI HARGA DROPSHIP @ PREORDER

A: sebab ready stock untuk clerance stock company, kami beri agen untung lebih..
manakala dropship @ preorder lagi mahal kerana kami kene order dari kilang, walaun pun minggu tersebut hanya
sepasang kastu sahaja order kami tetap hantarkan ke customer untuk walaupun kos shipping dan postage mahal.

untuk kasut pool dapat murah kerana beli secara borong moq 12 pcs dan shipping jadi murah.

 

Manage Your Shop | Copyright © 2015 - 2019 to LA ONDA TRADING (JM0725609-U). Powered by  eCommerce Malaysia.